Vägning vecka sju

I dag ska jag försöka slänga in en fråga i GI Viktkolls chatt. Får jag inga bra svar där på varför jag inte går ned något så lägger jag förmodligen ned den här bloggen tills det börjar hända något. Överallt stod det att man skulle tappa flera kilo bara på att lägga om kosten, och jag har inte ens gått ned två kilo på, vad är det, sju veckor?

Antingen gör jag något helt fel eller så är inte min kropp mottaglig för det här. Gnistan och viljan är helt borta nu.

Startvikt:
80,6 kg
Nuvarande: 78,8 kg
Denna vecka: +0,6
Totalt: -1,8 kg

P-P-P-P A R T E Y

Fest i dag. Eller i kväll, men arbetet börjar redan nu. Jag har dessutom kört ut grabben för att få fixa och dona i fred, jag är effektivast då.
Nu ska jag till Bea och handla allt som behövs, även om jag är säker på att jag kommer glömma något ändå. Det ska bli lite småplock, typ Quesadilla (alla äter ju inte GI), baconlindade musslor, en massa ostar i olika kombinationer, crostini med gorgonzola och en massa snacks och vin.

Nu dunderfrukost med mackor, yoghurt och te så att man pallar!

Ibland är det skillnad

Hur kan det vara så stor skillnad på aprikoser och aprikoser? Jag menar, torkat som torkat. Icke!
I dag har jag provat tre sorter och av Euroshoppers, Icas och Parrots måste jag säga att två av dem smakar dasspapper i jämförelse.

Parrots är så goda att tårna krullar sig. Något att unna sig framför tv:n i kväll, helt klart!
Undrar bara hur bra det funkar ihop med rödvin..?

Synderskan

Är det normalt att kroppen blir helt knäpp när man käkar ordentligt med kolhydrater första gången? Min mage är helt tokig, jag har ont i huvudet och kinderna blossar.
I dag drog det ut på tiden innan jag kunde käka lunch och helt plötsligt tänkte jag att "nej, fuck it. Nu tar jag bara något". En impuls jag annars knappt hunnit tänka innan det har gått över. men idag orkade jag inte hålla på och kuta runt efter GI-vänlig mat. Så jag tog en moussaka på Ica och petade bort en del potatis. Tänkte att ingen kan dö av lite kolhydrater, men kände mig ändå som en syndare.

Nu känns det som hela kroppen håller på att explodera. Jag måste ha blivit grymt känslig mot kolisar nu...

Fläskis

Jag är helt slut och ska strax gå och lägga mig. Alltås får jag, lagom till att jag blir ett år äldre, chansen att verkligen känna mig som en pensionär. Vet inte vad det är riktigt, tycker inte jag har gjort annat än lagt mig tidigt den här veckan.
Kanske är det för att dagen har varit som den varit, stressig och flängig och dessutom med två övertidstimmar.

I kväll fick jag ett utbrott under matlagningen. Middagen blev bland det tristaste jag har varit med om i hela mitt liv och jag blev påmind om varför jag tycker att fläskkött är så in i norden boring! Vad fan gör man för vettigt med fläskfilé egentliegn? Det enda goda jag vet är min gryta, men det måste finnas en massa andra saker? I dag marinerade och stekte jag den och käkade med färsk sparris och parmesan. Låter det gott? Det var det inte, tror att pappret i kopiatron smakar bättre.

Hur gör ni med fläskkött? Någon som har några idéer? I'm out...

Knakelibrak

I dag har jag varit hos en naprapat. Gissa om hon ojade sig över min nacke och mina axlar. Tydligen är jag nästan helt paj, hon sa att det skulle dröja innan vi lyckades ordna upp den där röran. Dessutom var jag lite sne i ryggen. Tänk vad några år framför en dator kan göra med kroppen, jag har ju för fan inte ens fyllt 25.

Men nu har vi i alla fall löst gåtan med den segdragna huvudvärken. Alltid något att vara glad över.

Gårdagen var ett enda GI-misslyckande, eftersom jag var ute på jobb precis runt lunch och kom tillbaka sent. Hade bestämt mig för att gottgöra för det i dag, och trots att jag var ruskigt sugen på att slänga upp en påse häxvrål på bandet på Ica, så avstod jag och köpte groddar och solrosskott till kvällens middagssallad istället. Fläskfilégryta till lunch och aprikoser till mellis. I kväll siktar jag att göra en stor sallad som ska räcka till lunch i morgon också, förmodligen med lufttorkad skinka, avokado och feta!

Finaly

Promenaderna kanske var tricket?

Startvikt: 80,6 kg
Nuvarande: 78,2 kg
Denna vecka: -0,6
Totalt: -2,4 kg

Shame shame shame

I detta nu vänder sig alla GI-experter i sina gravar (eller soffor snarare, de är väl knappast döda allihopa, men ni fattar vad jag menar). Varför? Jo, för här har ni helgens sämsta blodsocker-tämjare. Det började visserligen bra genom en stadig frukost i soffan i lördags: te samt två mackor med kalkon och alfalfagroddar. Sedan bar det av till bästa kompisen och redan på pendeln till Sörmländska hålan började magen kurra. Kompisen hade gjort sallad med rödkål, vitkål, kikärtor, matvete och soltorkade tomater. Helt okej, men inget som jag öste i mig av. Köpte kyckling för att laga middag på, men glömde det och drack vin istället. Och öl. Och sprit. Och fan och hans moster.

Ingen mat, bara alkohol för att hoppa fram elva timmar i tiden. Japp, i elva timmar. Stöp i säng halv sju i morse och åt ingenting förrän jag kom hem på eftermiddagen. Självklart en (halv) pizza och två stora glas mjölk, så nu väntar jag bara på att magen ska slå bakut av kolhydratschocken. Har ju trots allt inte ätit något vitt mjöl alls i år, så detta borde göra susen.

Nu dricker jag mineralvatten och ska ta en morot innan jag dråsar i säng. Och jag ääälskar Sanna Nielsens låt från Mellon i går: Holy smoke!

Inte ett hjärta till!

Alla hjärtans dag i går.
Gudars skymning vad jag har svårt för sådana där dagar: hela gallerian runt jobbet var full med blommor, hjärtan och godiskartonger. Uäk, tänkte jag och åkte direkt hem utan att ens fundera på att köpa något. Jag tycker det känns så konstigt att applicera konstiga amerikanska traditioner, som egentligen inte betyder något alls. Jag menar, det var väl ingen som firade helgonet Valentin egentligen i går? Inte? Thought so...

Dock hade vi bestämt sedan länge att vi skulle gå på bio i går, utan att komma ihåg att det var internationella hångeldagen. Vi såg Juno, omgärdad av förälskade par och egentligen är det ju inget fel med det. Filmen var kanon, jag blev alldeles varm i hela kroppen av den- och utan att behöva vrida på de ständigt läckande tårkanalerna, vilket var skönt som omväxling. Jag gråter annars för minsta lilla fina scen på film och tv, framför allt när män gråter- oavsett orsak.

Inget slarv med GI heller: höll mig till mineralvatten och nötter (baaah) på bion och var inte ens sugen när det knatade runt folk med godis och bjöd på på jobbet tidigare på dagen. Snart är jag helt imun mot frestelserna. Hoppas jag!

Uppror

Okej, dagens läxa kommer i form av att jag nu lärt mig hur många torkade aprikoser man INTE kan äta på en dag: 12.
Min mage har varit i uppror hela eftermiddagen, och jag tänkte mig verkligen inte för innan jag kom på hur många det blivit. Det är ju sååå gott! Men jag får väl skylla mig själv när jag glömmer mina andra mellanmål hemma...

Nu ska jag slänga in fyra laxfiléer i ugnen och göra en stor smarrig sallad till! Mitt påfund med den här laxen är bland det bästa jag har kläckt ur mig någonsin tror jag. Gott, smidigt och nyttigt! Tror inte det kan bli bättre.

Dagens:
Frukost: yoghurt, blåbär och fröblandningen.
Mellanmål: Torkade aprikoser (duh).
Lunch: Sallad med parmaskinka, feta och soltorkade tomater.
Mellanmål: Inget tyvärr.
Middag: Lax, sallad med avokado och pinjenötter.
Träning: 35 minuter promenad innan frukost, 15 min efter lunch.

Soffläge

Gud vad svårt det är med GI när man är sjuk. Eller i alla fall för mig. Alltid när jag är sjuk går min aptit ned drastisk och jag brukar få mig minimalt med käk. Typ några vindruvor och lite juice.
Så de här dagarna har jag kämpat, och jag tycker att jag klarat mig ganska bra. Te och osötat smörgås med keso och kalkon till frukost, sallad med halloumi (med tacorester i går) till lunch samt att jag har provat ett mellanmål som jag fick tips om: keso med hallon och honung. Oh Lord, vad gott det var, sa tack så mycket för det tipset!

Nu sitter jag och funderar på vad som är GI-vänlig plockmat, samtidigt som det passar folk som inte käkar GI. Om två veckor fyller jag 25 och kommer ha fest här hemma. Det kommer finnas massor av vin, men jag vill också ha lite mat att bjussa på och letar för fullt efter några smårätter som passar.
Hittills har jag tänkt:

*baconlindade musslor (ja, det är gryyyymt gott)
*fullkornscrostini med gorgonzola+valnötsblandning på
*ädelostfyllda champinjonhattar


Alla tips mottages med stor tacksamhet, jag vet att ni är påhittiga! :)

Vägning vecka fem

Den hemska huvudvärken i går gjorde att jag helt och hållet glömde bort (läs: inte orkade förmå mig själv) att väga mig. Så här kommer det, en dag försenat...

Startvikt: 80,6 kg
Nuvarande: 78,8 kg
Totalt: -1,8 kg

Kommentar: Upp två hekto alltså. Och egentligen blir jag inte förvånad, eftersom jag var en ganska dålig GI-anhängare under helgen. Jag drack cola light, mjölk, käkade två nävar majschips och åt ingen frukost en av dagarna. Men som sagt, det blir skärpning nu.

Murphy strikes again

Detta har inget med GI eller viktminskning att göra, men:

Varför hör de av sig angående ett drömjobb när jag redan har jobb?

Nya tag

Jag är förvisso hemma och är sjuk i dag, men jag känner mig ändå grymt taggad! Visserligen äter jag ganska bra, och fram tills i lördags hade jag inte ätit en enda gnutta pasta, ris eller potatis! Men jag tränar på tok för lite, snudd på inte alls eftersom jag är så sjukt trött efter jobbet. Och då är det ingen idé att gnälla över att man inte går ned.

Så nu är det nya tag på gång. Härmed lovar jag att gå upp fyrtio minuter tidigare tre gånger per vecka och ta en power walk innan jobbet. Det är inte så svårt, jag har gjort det förut. Då gick jag en timme VARJE morgon, inga undantag. Efter två månader hade jag gått ned åtta kilo och jag trivdes så bra med mig egen kropp. Det är en sporrande tanke, och jag skäms nästan över att det ska kännas så motigt att komma igång med något så enkelt som träning.

NU JÄKLAR!

Baksmälle-fällan

När man är lite bakis är det bra att GI tillåter lite fett och salt.
Synd bara att pojkvännen har jordnötsringar i skafferiet. De lever farligt i dag är jag rädd...

Tvärslut

För första gången har min middagsinspiration tagit slut. På riktigt. Just nu känns det som huvudet är helt uttömt på käk som man kan laga till utan att behöva besöka en delikatessbutik på Östermalm.
Nu har jag gjort allt som jag kan komma på, och därmed är hjärnkontoret nu tomt. Och jag som har en tid att passa på Ljunggrens...

Hade detta varit pre-GI hade jag slängt ihop en pasta. Finns dock inte på kartan nu, jag tänker ICKE trilla dit på grund av något så värdsligt som idétorka!!!

Ett glas vin på detta så rinner nog idéerna ur mig...

En liten notering

Två kvällar framför tv:n utan nötter.

Framsteg!

Day from hell

Hemsk dag. Riktigt hemsk, och det förklarar väl humöret jag har varit på hela dagen. En sån här dag skulle jag lätt ha kunnat trilla dit på kolhydraterna, men jag har hållit mig!
Vaknade i morse och hann tänka att det var konstigt vad ljust det var ute. Hann halvvägs in i tanken att det var mysigt med ljuset innan jag fattade att något var galet. Fick tag i mobilen och kollade tiden: 09:36.

09:36!!! Jag börjar 09:00 och brukar gå upp 07:20 i vanliga fall. Fick total panik och kastade mig upp. Slet tag i ett plagg medan jag drog på mig skorna. Satte upp håret medan jag sprang mot t-banan och skickade ett mess till min chef och bad om ursäkt för att jag var sen. Letade som en galning efter SL-kortet, som var putsväck och blev tvungen att planka för att inte missa tåget.

Hade svettpärlor i pannan när jag kom fram till jobbet. Har känt mig risig hela dagen eftersom jag inte hann duscha eller fixa mig alls. Som tur var märkte ingen att jag var sen eftersom alla satt i möte på varsitt håll. Men allt har varit upp och ned för mig på grund av straten på dagen. Slängde i mig en sallad med kyckling och feta till lunch och i kväll har det blivit broccoli och sås med bacon och champinjoner. Ska försöka hålla mig borta från nötterna nu...

Snack-tips efterlyses

Kan inte ni som läser vara änglar och ge mig tips på vad jag ska käka som mellanmål på jobbet om dagarna? Och i soffan på kvällarna när suget kickar in?

Jag tror att nötterna jag käkar är en av bovarna i det här dramat...

Upptäckten

I dag hade jag ingen matlåda med mig till jobbet, vilket alltid medöfr lite lunch-stress. Vad ska jag äta? Orkar jag ta en sallad hos polskorna igen? Hur trött är jag på dem nu? VÄLDIGT! Därför masade jag mig upp i lunchmatsalen istället - och smakade på en potatis! Tog en citronbakad fiskfilé med en pyttepytteliten potatis till, och ärligt talat - det var inte så himla gott med potatis som jag hade föreställt mig. Skönt! Har tänkt fortsätta äta som jag gör nu, men då och då inte göra världens big deal av att jag faktiskt kan ta lite kolhydrater emellanåt.

I kväll blir det färsbiffar med kantarellsås och en stor grönsallad!

Soffpotatisen

Motivationen är inte borta. Det krävs nog mer motgångar än så för att ta bort det. Men jag tror nog att glöden har fått sig en liten törn, och sånt händer väl ibland.
Men jag vet ju att jag tränar för lite. En gång i veckan har det väl i snitt blivit de senaste veckorna och det är ju på tok för lite. Och tro mig - jag har väldigt dåligt samvete för det. Men jag ska försöka bättra mig.

I lördags tänkte jag "fuck GI, min brorsa gifter sig bara en gång (förhoppningsvis) och då ska jag fan äta lite bröllopstårta". Så det gjorde jag. Förutom det höll jag mig borta från kolhydrater under festen och frossade i lax och sparris och ostar istället. Dagen efter var dock något kämpigare och jag tog faktiskt några nävar jordnötsringar eftersom de stod framför näsan på mig och lockade.

Inget av det syntes på vågen i morse dock. Jag kan inte låta bli att tacka Gud för det:

Startvikt: 80,6 kg
Nuvarande: 78,6 kg
Totalt: -2,0 kg

Ååååååh!

Jag vet att jag är ganska (läs: väldigt) otålig av mig, men nu börjar jag lessna på allvar.
Eftersom vi ska på bröllop i helgen och blir borta hela helgen (och förmodligen kommer äta något som jag egentligen inte borde) ville jag bara provväga mig innan för att se någon typ av riktlinje och likt förbannat står jag still och stampar på samma ynka lilla hekto.

Vad gör jag för fel? Äter jag för mycket? Äter jag för lite? Tränar jag för dåligt? Jag blir så ledsen av att se alla andra runt omkring mig rasa i vikt och böckerna och artiklar lova att kilona försvinner BARA genom att man äter rätt. Alltså måste jag göra fel?!??

Det här funkar ju inte på mig!

RSS 2.0