Snack-tips efterlyses

Kan inte ni som läser vara änglar och ge mig tips på vad jag ska käka som mellanmål på jobbet om dagarna? Och i soffan på kvällarna när suget kickar in?

Jag tror att nötterna jag käkar är en av bovarna i det här dramat...

Kommentarer
Postat av: Helena

Japp, för mkt nötter är inte bra.. jag är en frossare,
äter vad jag har framför mig så att ha en öppen mandelpåse är inte så bra.. Försöker begränsa till 10-15 mandlar till mellis. Vilka nötter äter du? Vissa är inte så bra som andra..

Andra mellis, ta 1 dl minikeso (inte vanlig keso - det är inte särskilt bra) och blanda med kanel och liiiite fruktsocker. Jättesmarrigt när suget sätter in. Annars, frukt frukt frukt.. skala morötter och skär i stänger, gurkbitar..

Hojta gärna om du kommer på fler bra tips.. jag behöver mer tips :-)

2008-02-05 @ 20:43:13
URL: http://viktigsida.blogspot.com
Postat av: Linda

Jag äter solrosfrön, nästan som nötter, men bättre (har jag fått för mig). Och sedan knarkar jag torkade aprikoser (GI=40) och morotsstavar är kanonbra med!

2008-02-06 @ 13:25:10
URL: http://www.myshrinksays.net
Postat av: Elin

Helena: Tack, det ska jag! :)
Linda: Jag är smått förälskad i aprikoser också, men hur många får man trycka i sig på en dag?

2008-02-07 @ 20:46:16
URL: http://giproject.blogg.se
Postat av: Linda

Ingen aning, det är ju lågt GI så där är det ju ingen fara, men man ska ju inte överkonsumera i vilket fall. Speciellt inte eftersom magen har en tendens att bli lite konstig om du trycker i dig en hel påse.. ;)

2008-02-08 @ 09:46:33
URL: http://www.myshrinksays.net
Postat av: Emma

Har du Ola Lauritzons receptböcker "GI in the city" mfl? där har de massa bra recept på mellis och ja middagsmat framförallt! Superbra böcker! Men mitt tips är i alla fall att du gör tunna stavar med morot och gurka och kanske palsternacka och så rullar du in dem i en skiva skinka eller kalkon. Superbra att ha med sig och man behöver inte vräka i sig! Jag tror det finns "recept" på dem på GI Viktkoll.

På kvällen brukar jag käka keso med frysta hallon (som jag tinat lite halvt) och liiiiite honung som jag ringlar över! Gott :)

Jag har själv hållt på med GI sedan i höstas, hade ett uppehåll i december och jag har gått ner 10 kg iaf :) Jag äter inget bröd heller, det var en stor bov för mig!

2008-02-08 @ 11:26:51
URL: http://twentysomething.webblogg.se
Postat av: Elin

Linda: Tänk, den iakttagelsen har jag oxå gjort! :)
Emma: Keso-grejen låter grymt smarrig. Skall prövas i morgon, och jag ska absolut kolla in GI-Viktkolls receptbank lite bättre! Tusen tack!

2008-02-08 @ 18:15:43
URL: http://giproject.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0